Dondurarak Kurutma ile Geleneksel Kurutmayı Karşılaştırın
Geleneksel kurutma yöntemleri ile elde edilen mamülleri dondurarak kurutmafreeze dry yöntemiyle elde edilen ürünlerle karşılaştırmasını birlikte inceleyelim.
Dondurarak Kurutma
Besin Değeri
Freeze Dry ile üretilen ürünler besin değerlerini %97 oranında korur. Isıl işlem görmediği için gıdanın şekli bozulmaz, gıdadaki suyun çıkarılması dışında herhangi bir kimyasal değişime uğramaz.
Ürün Dokusu
Ürünün dokusu ve şekli %90-95 oranında korunur. Bu yöntemle ürün gevrek ve çıtır bir yapıya kavuşur. Tüketimi daha keyiflidir.
Katkı ve Şeker
Freeze dry meyvelerde kesinlikle katkı maddesi ve şeker ilave edilmez. Mamüller en saf ve en doğal haliyle kurutulur ve paketlenir.
Raf Ömrü
Ürün doğru koşullar sağlandığı taktirde 20 yıla kadar bozulmadan muhafaza edilebilir.
Geleneksel Kurutma
Besin Değeri
Geleneksel kurutmada gıda mamülleri ısıl işleme maruz bırakılır. Bu da gıdanın içindeki besinlerin kimyasal olarak değişime uğramasına neden olur. Gıda bütünlüğünü bozulur, şekli değişir.
Ürün Dokusu
Ürünün dokusu ve şekli tümden değişir. Daha sert, elastik bir kıvama sahip olur. Tüketimi ancak ağızda sakız gibi çiğnemekle mümkündür.
Katkı ve Şeker
Kimyasal değişime uğradığı için bazı meyvelerde şeker ilavesine ihtiyaç duyulur ve bozulmaması için katkı maddesi kullanılır.
Raf Ömrü
Sahip olduğu yüksek nem oranı nedeniyle raf ömrü maksimum 2 yıldır.
Dondurularak Kurutulmuş
Meyvelerin Avantajları
Uzun Raf
Ömrü
Katkı Maddesi
İçermez
İlave Şeker
İçermez
Gluten
İçermez
%97 Besin
Değerini Korur
%100 Doğal
Meyveler
Geniş Tüketim
Alanı
Vegan Tüketimine
Uygun